NAET therapie

Drs. Devi Nambudripad
Drs. Devi Nambudripad

NAET staat voor: Nambudripad’s Allergie Eliminatie Techniek. Dr.Devi Nambudripad is de Amerikaanse arts, chiropractor, acupuncturist die deze methode heeft ontwikkeld. In een jarenlange zoektocht naar een oplossing voor haar vele allergieën, ‘struikelde’ ze op een dag over de oplossing toen ze een acupunctuurbehandeling had ondergaan. Na deze behandeling voelde ze zich voor het eerst in jaren goed. Ze is toen uit gaan zoeken wat daar de oorzaak van zou kunnen zijn, toen ze dacht dat ze het gevonden had is ze het nog een keer gaan herhalen, en nogmaals en iedere keer had ze dezelfde positieve reactie. Ze wilde dit uiteraard met iedereen delen en vanuit die basis heeft ze de NAET therapie ontwikkelt.

Hieronder een video (in het Engels) die uitleg geeft over hoe een NAET behandeling in zijn werk gaat:

Wat is een allergie?

Een allergie is een ongunstige reactie van het lichaam op een bepaalde stof. Dat kan een bepaalde voedingstof zijn, een contactstof of een omgevingsstof. In contact komen met deze stof zorgt ervoor dat het lichaam een fysieke reactie krijgt. Maar waarom reageert de ene persoon er wel op en de ander niet? Die reactie komt vanuit de hersenen: hoe nemen die de betreffende substantie waar? Wordt een bepaalde substantie gezien als een bedreiging van het systeem, dan wordt het immuunsysteem in staat van paraatheid gebracht, zodat de ‘invasie’ bestreden kan worden en de indringer verjaagd wordt. Een heel duidelijk voorbeeld hiervoor is hooikoorts, de indringer wordt d.m.v. niezen, tranende ogen, loopneus uit het systeem verwijdert. Deze foutieve waarneming van de hersenen kan verschillende oorzaken hebben: ziekte, emotionele onbalans, celveranderingen –en mutaties door de generaties heen, maar ook met de moeite die het lichaam heeft om zich aan te passen aan de constante evolutie van zijn leefmilieu.

Kan die reactie omgezet worden?

Ja, d.m.v. een speciale stimulatie van de wortels van het sympathisch zenuwstelsel kan een boodschap naar de hersenen gezonden worden, daardoor herziet deze de waarneming van de specifieke stof. Dus eigenlijk is dat hetzelfde als het resetten van een computer.
Door het stimuleren van bepaalde acupunctuurpunten op de rug en op het lichaam wordt de nieuwe informatie definitief gemaakt.

NAET wordt al meer dan 25 jaar toegepast met resultaten die zowel bevredigend als duurzaam zijn. Na de behandeling is de incompatibiliteit volledig verdwenen en wanneer de cliënt opnieuw in aanraking komt met de stof zal er geen negatieve reactie meer volgen. NAET bestrijdt op deze manier de oorzaak van de allergie en niet de symptomen die er het gevolg van zijn.

Neem contact op voor meer informatie over de behandelingen bij de Praktijk Allergie Vrij Leven.