Total RESET Methode

Wat is Total RESET ?
Intoleranties, sensitiviteiten en IgE gemedieerde allergieën kunnen verschillende gezondheidsproblemen veroorzaken, deze kunnen succesvol behandeld worden door een Total Reset therapeut. Maar dat is niet het enige. Iedere disbalans in het lichaam die gezondheidsproblemen veroorzaakt, kan in balans gebracht worden.

Voor welke klachten? Deze gezondheidsproblemen zijn o.a.: oor–, neus– en keelproblemen, darmstoornissen, nier– en blaas problemen, problemen met de klieren zoals de schildklier, prostaatklier, bijschildklier etc., spier–  en gewrichtsproblemen zoals onverklaarbare spierpijn, pijn of  stijfheid in de gewrichten, stofwisselingsstoornissen, aandoeningen van het skelet of de botten, problemen van het zenuwstelsel, problemen met de luchtwegen zoals astma, bronchitis etc.,  huidproblemen zoals eczeem, psoriasis, acne, problemen  met de bloedvaten, emotionele disbalansen en ook diverse  immuunstoornissen.
Hoe werkt het?
Total Reset is een combinatie van een spiertest uit Kinesiologie en de westerse geneeskunde, maar de basis waar deze methode uit is ontstaan is acupunctuur. Dat betekent dat wij het lichaam holistisch bekijken, wij bestaan uit organen en ieder orgaan heeft regulier zijn eigen arts, maar vanuit de Oosterse geneeswijze bekeken, worden al die organen onderling met elkaar verbonden door middel van meridianen. Westers gezien reageert het lichaam op een eiwit, als dat als  lichaamsvreemd wordt gezien, dan start er een immuunreactie.  In het bloed kun je dan IgE of IgG testen (even heel kort door  de bocht).
Wanneer we kijken naar de meridianen en het energieveld van ons lichaam, dan reageert ons lichaam al wanneer het in het energieveld komt van een stof. Er is een uitwisseling van informatie tussen de twee energievelden. Als ons lichaam dat andere energieveld herkent als zijnde een ‘goede’ energie, dan is er niets aan de hand. Alle meridianen blijven vrolijk stromen, het lichaam is in balans  en gezond. Wanneer dat andere energieveld wordt gezien als ‘vijand’, dan  ontstaat er een reactie en die reactie is in eerste instantie in de  meridianen en daarna fysiek merkbaar.
Wat is de definitie van een allergie?
Allergie is een reactie van het immuunsysteem op lichaamsvreemde stoffen (allergenen), die op zich helemaal niet schadelijk hoeven  te zijn, zoals stuifmeelkorrels, huidschilfers van dieren, uitwerpselen van huisstofmijt, schimmelsporen of voedselbestanddelen.

De Total Reset Methode is een onderdeel van mijn acupunctuurbehandelingen