Nucleus Methode/EHBB/PIEP

Nucleus Methode
Nucleus betekent Kern en de Nucleus Methodiek is een manier om bij deze kern te komen.
De achterliggende gedachte is dat alles wat wij meemaken niet alleen wordt opgeslagen in onze hersenen, maar ook in ons lichaam. Denken aan bepaalde emoties geeft een fysiek gevoel in het lichaam. En het maakt niet uit of dat positieve of negatieve emoties zijn, je kunt ze in het lichaam voelen.
Door gebruik te maken van een bepaalde vraagtechniek worden de (verborgen) trauma’s uit het verleden naar boven gehaald, anders dan bij andere methodes hoef je niet eindeloos over deze herinneringen te praten, je hoeft ze ook niet eindeloos te herbeleven. In dezelfde sessie wordt de gevoelsherinnering van het trauma opnieuw geprogrammeerd en er treedt blijvend herstel op. Opnieuw in zo’n zelfde situatie terecht komen zal geen herhaling van het trauma geven. Het natuurlijk herstelvermogen van het lichaam reageert en klachten, zowel mentaal, emotioneel, lichamelijk en energetisch verminderen of verdwijnen zelfs helemaal.
Vaak vinden er gedragsveranderingen plaats, mensen worden meer assertief, meer ontspannen, zelfverzekerder, gelukkiger. Vanuit deze ontspanning is het leven een stuk makkelijker

EHBB (Eerste Emotionele Hulp Bij Bevallingen)
Praktische voorbereiding is voor jouw kindje van belang.
Die zorg is vaak wel goed geregeld.
Ook de medische (voor)zorg is doorgaans prima.
Maar hoe zit het met de emotionele voorzorg?
Lang niet iedereen ervaart na de bevalling de ‘roze wolk’. EHBB is een mogelijkheid om de negatieve gevolgen sterk te verminderen.
Bij volgende situaties is EHBB te overwegen:
* Je hebt al eens een bevalling als traumatisch ervaren (PTSS)
* je hebt tokofobie (angst voor a.s. bevallingen)
* Je hebt of had depressies (PND)
* je had miskramen of hebt IVF overwogen
* je kind heeft emotionele problemen
* Je hebt ernstige relatieproblemen
* dit geldt ook voor partner en kind, soms zelfs voor een ander aanwezig familielid.

Hoe gaat EHBB
Een gesprek (zoals bij nucleus) waarbij je de bevalling eerst naloopt zoals je die hebt beleefd. Vervolgens nogmaals, maar nu zoals je hem liever had ervaren.

P.I.E.P.
Aanvullende coaching voor gebeurtenissen tijdens de zwangerschap is ons Prenataal Integraal Educatie Programma
Voor dit programma zijn de 20 richtlijnen voor een goede voorbereiding aan te vragen
Voor meer informatie over de Nucleus methode, EHBB of PIEP: www.nucleuscollege.nl of www.nucleuscoaching.nl of www.ehbb.jouwweb.nl